Tauluseinä antiikkilipaston päälle

homevialaura_1314
homevialaura_1315
homevialaura_1320
homevialaura_1317
homevialaura_1337
”Deadline kaivaa esiin oleellisen vastauksen ja tappaa kaiken turhan.”

Sanoi Ristomatti Ratia suunnittelusta Avotakan vuoden 2011 joulunumerossa, jota selailin taannoin ja mielestäni heppu osuu naulankantaan. Olen todennut saman useasti töissä ja nyt totesin saman kotona.

Halusin hääkuvista taulukollaasin seinälle ennen loppuvuoden vieraiden saapumista kylään, eli projektilla oli deadline. Jos ei olisi ollut, olisin ihmetellyt loputtomiin, laitanko valkoista vai mustaa kehystä, ohutta vai paksua, yhtä ja samaa vai useampaa erilaista. Taulut olisivat pötkötelleet läjässä kuukausitolkulla.

Vaan aikarajan ansiosta päädyin kaikista yksinkertaisimpaan ratkaisuun. Ostin Clasusta samoja ohuita mustia suosikkikehyksiä, joita meillä on koti täynnä, ja mallasin kollaasin rennolla kädellä sinne päin. Voilà!

Tosin tässäkin poikkeus vahvistaa säännön. Olohuoneen kollaasi vaatii sitten sitäkin enemmän pyörittelyä.

18 kommenttia artikkeliin ”Tauluseinä antiikkilipaston päälle

 1. Tosi kauniita noi teidän hääkuvat. Tykkään tällasista sisustustaulujutuista valtavasti!

  1. Voi kiitos! Olen kuviin itsekin tosi tyytyväinen ja kiva kuulla, että en ole ainoa tauluseinistä ja -kollaaseista innostunut. :)

 2. Onko siellä clasulla myös 58×100 cm tauluun sopivia kehyksiä? On kuulemma hankala löytää. Minulla on se new Yorkin monument taulu tms. :)

  1. Meillä molemmat julisteet, Guide to Paris ja Monumental Guide to New York, ovat kokoa 42 x 70 cm. Niihin on ollut mahdoton löytää kehystä ja pahoin pelkään, että sama pätee isompaan kokoon. Siksi olen suosiolla käyttänyt näiden kohdalla kehystyspalvelua, mikä tietysti nostaa taulun hintaa lähes tuplasti, mutta on kuitenkin mielestäni parempi vaihtoehto kuin käyttää julisteen oudosti rajaavaa, väärän kokoista kehystä. :)

 3. Rento ote on paras! Niin hieno tuli tauluseinästä : ) Ja parasta tietysti, että kuvilla on teille ihan erityisen tärkeä merkitys. Se deadline toimii meidänkin huushollissa. Ilman sitä käy just niin, että pohdin ja pähkäilen loputtomiin. Ja niitä läjiä on täälläkin parhaillaan odottamassa päätöstä ja ennenkaikkea toteutusta : )

  1. Kiiitos Päiviseni! Oikeasti tykkään myös ihan tosi boheemeista tauluseinistä, joten niihin nähden tämä on hyvinkin hillitty, mutta onneksi kuitenkin tarpeeksi rento, ettei näytä siltä, että kollaasi on mallattu hampaat irvessä vatupassin kanssa. :D Tuleekin muuten mieleen se teidän ruokailutilan kollaasi, josta tykkään kovin! Tauluhommelit ja valokuvaprokkikset voivat tosiaan olla ikuisuushommeleita. Mullakin odottaa 762538742 kuvaa järjestämistä ja valokuvakirjoihin siirtämistä. Asia kerrallaan, ihanaa viikkoa! :)

 4. Samaa mieltä RMR:n kanssa deadlinesta. Turha vatvominen (mitä itse harrastan liikaa, ärsyttää) jää pois ja sitten on vain valmista. :) Iiihkut hääkuvat! En pääse myöskään yli tosta senkistä. Se on kyllä todella kaunis ja sopii mustavalkoiseen ympäristöönsä niiiiiin hyvin.

  1. Kiiiiitos! Joitain valintoja on toki hyvä pohtia pidempään, mutta turhasta vatvomisesta pitäisi päästä eroon. Nopeutta edesauttaa se, että osaan olla toisinaan todella kärsimätön. Inspiraation iskiessä valmista on oltava hetinytsamantien. :D I know! En osaa enää kuvitella meidän kotia ilman lipastoa, tunnelma olisi aivan liian kliininen, kylmä ja tylsä.

 5. Hei! Saanko kysyä vielä tarkemmin että mikä malli noista CO kehyksistä on kyseessä?

  1. Moi Mai, saat toki! Nopealla vilkaisulla nettikaupasta ei löydy meidän malliamme, joten en voi linkata siihen enkä tiedä nimeä, mutta tunnistat kehykset varmasti paikan päällä. Kyseessä on ohut, noin sentin levyinen musta metallikehys, jossa on mattapinta ja jossa on todella lievä kaareva muoto. Erotat kehyksen varmasti valikoimasta!

 6. Nyt on vihdoin kuvia omalle tauluseinälle ja jopa kehykset hankittuina. Kysymys kuuluukin, miten sait nuo kivat valkoiset reunat kuviin? Onko kehyksissä paspartuurit vai tilasitko kuvat jo valmiiksi valkoisilla reunoilla (ainakin ifolorilla näytti olevan sellaista mallia)?

  On meinaan todella kiva tuo teidän tauluseinänne. :)

  1. Kiitos, Noora! Ihanaa, jos taulut näyttävät siltä, että niissä olisi paspikset. Ei nimittäin ole, vaan tässä on ollut taas laiska kehystäjä asialla. :) Kyseessä on Clas Ohlsonin kehykset, joita meillä on miljoonat, siinä vain valkoinen pahvi ja reunaton tavallinen valokuva päällä. Lähempi tarkastelu tietysti paljastaa, ettei tauluja ole viimeistelty papiksilla, mutta kollaasi on muutenkin fiilikseltään ja sommittelultaan niin rento, että se ei onneksi pistä silmään. Teidän kihlajaiskuvat – voi terve, miten hienoja! Todellakin Pinterest-kamaa. Ne ansaitsevat teillä paraatipaikan tauluna, taulukollaasina, ei liene yhtään liioteltua sanoa, että vaikka tapettina. :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s