Pariisilainen tyyli

homevialaura_pariisi01
homevialaura_pariisi02
homevialaura_pariisi03
homevialaura_pariisi04
homevialaura_pariisi05
homevialaura_pariisi06
Täällä on ajatukset patonkien, ballerinojen ja baskerien kaupungissa. Olen käynyt Pariisissa kerran vuonna 2006. Talvi oli juuri taittumassa kevääksi. Ensimmäisenä iltana kevyt lumipeite satoi Montmartreen, seuraavana aamuna aurinko porotti kuiville kaduille. Olen siitä asti tiennyt, että palaan.

Juhannuksena minä ja Pariisi kohtaamme uudestaan – ja mies kolmantena pyöränä. Pöydällä on kaksi kirjaa, aina pakollinen ostos Mondon opas, sekä Parisian Chic: A Style Guide by Ines de la Fressange. Siinä, missä Lauren Conradin oppaat tuntuvat itselle liian amerikkalaisilta ja nuorisolle suunnatuilta (ai kamala, olen todella kolmekymppinen), Ineksen kanssa puhumme jokaisesta asiasta samaa kieltä trenssin yhdistämisestä miestenkellojen lainaamiseen ja legginssien kieltämiseen.

Tyylin lisäksi kirja käsittelee pariisittaren, joka on yhtälailla mielentila kuin merkintä syntymätodistuksessa, kauneusrutiineja sekä kotia. Sisustamisessa Ines suosii tavaroiden järjestelmällistä organisoimista Mujin laatikoihin ja kannustaa kehystämään kauniita mainoksia. Oui! I told you so.

Kyseessä on tyylikirja, mutta myös matkaopas: iso osa on omistettu Pariisi-tärpeille. Täydelliset 240 sivua kahvikupin tai viinilasin kylkeen. Itselleni fiilistely on niin iso osa matkaa, etten tiedä, osaisinko koskaan valita äkkilähtöä. Tulisi kiire pinnata taulu täyteen kolmen tunnin lentomatkalla.

4 kommenttia artikkeliin ”Pariisilainen tyyli

 1. Pariisista ei voi olla pitämättä :) Kerran olen käynyt, ja toivon joku päivä pääseväni uudestaan. Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta, pitää laittaa korvan taakse! Kaunis blogi sinulla, löysin tänne juuri

  1. Ei voikaan olla pitämättä! Jännityksellä odotan, miltä kaupunki näyttäytyy nyt: toisella kertaa, kesällä ja aviomiehen kanssa. Lämpimästi suosittelen kirjaa, jos on matka-ajatuksia tai muuten pariisilainen tyyli lähellä sydäntä. Ihana, että löysit tänne ja kiitos terveisten jättämisestä!

 2. Ensimmäinen matkani Pariisiin oli itseasiassa ensimmäinen yhteinen lomamatka avopuolisoni kanssa…huh siitäkin on jo 12 vuotta aikaa :D Kesäinen Pariisi hurmasi ja oli mainio juhannuksen viettopaikka.

  Meidän ystävän perheellä on Nizzassa toinen koti ja tänä kesänä meillä olisi mahdollisuus majoittautua porukalle siellä… täällä siis suunnitellaan kesälomareissua Rivieralle :)

  1. Oih, Pariisi on varmasti ollut mitä ihanin ensimmäinen yhteinen matkakohde. Niin kiva kuin suomalainen juhannus onkin saunoineen, siidereineen ja mökkeineen, olen todella valmis vaihtamaan sen tänä vuonna kuohuviiniin ja pariisilaisiin kahviloihin. ;)

   Nizza, ah! Rakastan kaikkea Välimereen ja Etelä-Eurooppaan liittyvää. Kuulostaa mitä parhaimmilta kesäsuunnitelmilta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s