Muutoksia

Olen kirjoittanut homevialaura-blogia kohta kaksi vuotta, tosin ensiajat haparoiden, kokeillen ja keskittyen siihen, ettei kukaan vain löytäisi sivuille. Joka tapauksessa takana on, jos nyt ei pitkä, niin ainakin jonkunmoinen matka tässä osoitteessa.

En ole vielä kertaakaan ajatellut blogin lopettamista, niin tärkeä omasta prokkiksesta on tullut. Silti tulee se hetki, kun asioihin kaipaa muutosta. Ehkä taukoa tai etäisyyttä, tai vähintään uutta alkua ja näkökulmaa.

Siksi päätin uusia täysin ulkoasun. Uusi blogipohja on visuaalisempi, kuvapainotteisempi. Olen vastustanut pohjia, jossa jutut täytyy klikata yksitellen auki, mutta näin vain söin sanani ja join lasin kuohuvaa päälle.

Blogin ydin pysyy samana: kirjoitan enimmäkseen modernin klassisesta sisustuksestamme. Kolme huonetta ja keittiö ei kuitenkaan yksin tarjoa loputtomasti ammennettavaa ja inspiroidun monesta muustakin asiasta. Siksi ajattelin jatkossa poimia mukaan muitakin elämän parhaita paloja ja kauniita yksityiskohtia.

Onko tässä nyt sitten pakko sanoa se klisee: homevialaura on edelleen sisustusblogi, mutta vähän enemmän myös lifestyleblogi. Ja ehkä valokuvablogi, jonkinlainen leikekirja ja moodboard.

Mitään sillisalaattia en tästä silti tee, mutta pyristelen irti rajoituksista. Jos mieleni tekee käsitellä tyyliä, en enää ajattele, etten voi, koska kyseinen pala puuvillaa ei ole tyynyn, vaan kirjoittajan ympärillä. Yritän myös madaltaa kynnystä blogata ja tehdä useammin kevyempiä, välillä vain yhden kuvan postauksia.

Uuden linjan löytyminen ja blogipohjan viimeisteleminen voi ottaa aikaa (kuten näette toistaiseksi tyhjistä etusivun ruuduista). Viimeistelen, kuulostelen ja ihmettelen tätä nyt itsekin. Teiltä toivon kärsivällisyyttä ja palautetta siitä, mitä ajatuksia muutos alkaa herättää.

Kiitos kun olette matkassa ja tervetuloa toiselle kierrokselle!

26 kommenttia artikkeliin ”Muutoksia

 1. Jee, hyvältä näyttää blogin uusi ilme! Kiva nähdä myös vähän erilaisia postauksia sulta jatkossa, sillä tyylitajusi ulottuu kyllä paljon pidemmällekin kuin pelkästään sisustukseen. Muutokset blogeissa on aina mielenkiintoisia, samoin omalla blogillani koen olleen eri aikakausia, osa näkyy blogissa selkeämmin osa vähemmän.

  1. Kiitos! Tosi kiva kuulla. On mielestäni täysin mahdollista kirjoittaa useammista aiheista niin, että punainen lanka kuitenkin säilyy. Omasi on siitä erinoamainen esimerkki! Sisustuksessa varmasti pysyn enimmäkseen, mutta otan mukaan muuta elämää ja estetiikkaa aina, kun siltä tuntuu. Niinpä, on täysin luonteva kiertokulku, että blogissa aikakaudet vaihtelevat ja linja hioutuu. Ja hyvä niin! Säilyy mielenkiinto niin kirjoittajalla kuin lukijoillakin. :)

 2. Täällä tykätään myös uudesta ulkoasusta! Olen aina kokenut blogisi kovin visuaalisena, niin tämähän sopii. I say yes myös yhden kuvan fiilistelyille :)

  1. Kiitos! Ihana kuulla. Ilahdun, jos ajattelet noin. Mielestäni tämä on hyvä blogipohja myös persoonallisuuden vuoksi. Vastaaviin törmää harvoin ja blogiviidakossa on kiva edes yrittää erottautua erilaisuudella. ;)

  1. Kiitos, Sirpa! Pysyn varmasti enimmäkseen sisustuksessa, mutta otan mukaan vähän enemmän omaan elämäntapaani sopivia muitakin aiheita aina fiiliksen mukaan. Varsinkin, kun saan muutokseen teiltä lukijoilta kannustusta. Se on tosi tärkeää, kiitos. :)

 3. Tykkään kovasti. Nyt kauniit kuvasi ja niiden yhtenäinen ilme pääsee oikeuksiinsa. Minäkin pidin pitkään huonona sellaisia etusivuja, joilla ei varsinaisesti ole yhtään kokonaista juttua. Toisaalta vakiolukijat yleensä tulevat jonkin syötteen tms. kautta, jolloin he päätyvät suoraan uuteen juttuun käymättä etusivulla. Minäkin saavuin tähän postaukseen suoraan Bloglovin’ista. Nykyään näen etusivun paikkana, jolla on n. 2 sekuntia aikaa tehdä vaikutus henkilöön, joka saapuu blogiisi ensimmäistä kertaa. Siinä on siis syytä olla esillä hyvä kattaus kaikesta siitä, mitä blogi pitää sisällään.

  Kävin testaamassa myös mobiilinäkymän iPhonella, hieno! Kotiin päästyäni katson vielä, miltä näyttää tabletilla:D

  1. Kiitos, kahdesta syystä! Palautteesta ja motivaatiosta. Olin kaavaillut tätä muutosta jonkin aikaa, mutta lisbet e:n onnistuneesta uudelleen avautumisesta sain lopullisen kimmokkeen pistää ranttaliksi. En muuten tullut miettineeksi tuota syötejuttua – koska olen itse poikkeuksellinen, enkä tilaa niitä – mutta totta. Täysin samaa mieltä myös ensivaikutelman tärkeydestä. Kiitos, kun testasit muita näkymiä. Tämä oli onneksi valmiiksi mobiilioptimoitu pohja. Tosin sitä en hiffannut, että mistä kaikkiin postauksiin olisi kerralla saanut asetettua artikkeli-/avainvalokuvan. Nyt joudun käydä päivittämässä ne yksitellen. Valmista vuonna 2023. :D

 4. Muutokset on hyviä ja oman linjan seuraaminen vielä parempi. Olen painiskellut samojen ajatusten kanssa ja toisaalta meidän pakonsanelema sekopäinen kolmen maan välillä asuminen asettaa omat haasteensa ”sisustusbloggaamiselle”, joten olen kovin pohtinut mikä on se oma kultainen keskitie. Mutta, seuraan suht paljon ulkomaalaisia blogeja ja pidän nimenomaan siitä vaihtelusta, mitä niissä tarjotaan. Olen kanssasi ihan samoilla linjoilla, että bloggaajan näkökulmasta haluan pyrkiä mahdollisimman monipuoliseen (muttei kuitenkaan mitään sillisalaattia) ja laadukkaaseen sisältöön ja heti kun uuden kameran saan ostettua ensi kuussa, haluan tehdä nimenomaan valokuvauksesta, estetiikasta laajempana konseptina ja tyylistä blogin punaisen langan. Se ei ole mielestäni pois sisustusblogin konseptista ja varsinkin, kun esteettinen kiinnostuksesi ulottuu myös muuhun kuin sisustukseen, olen varma, että muutos otetaan hyvin vastaan. Kenties jopa uusi lukijakunta vakiinnuttaa asemansa blogisi lukijana muutoksen myötä? Hyvältä näyttää, anna mennä vaan:)

  1. Kiitos, Mia! Muutokset ja uudet alut tuntuvat kyllä aina freeseiltä. Itse taas en juurikaan seuraa ulkomaisia blogeja, mikä on hassua, enkä osaa sanoa miksi. Ehkä saan niistä tarpeeksi inspiraatiota Pinterestin kautta, mutta nyt kun sanoit, yritän käydä jatkossa haistelemassa enemmän niitäkin tuulia, jos sieltä löytyy hyviä esikuvia.

   Yhtä kaikki laajempi näkökulma hyvin toteutettuna on tosi kiinnostava. Mielestäni vähintään yhtä usein törmää kuitenkin myös niihin kuuluisiin sillisalaatteihin, jossa raportoidaan joka asia pyykinpesemisestä harrastuksiin ja laihdutuskuuriin. Tällainen päiväkirjamaisuus onnistuu mielestäni tyylillä todella harvalta ja tätä pyrin välttämään. Nyt koen löytäneeni hyvän linjan suunnitelmana paperilla. Katsotaan, miten se alkaa muotoutua käytännössä. :)

   Kuulostaa tosi hyvältä myös sun ajatukset, kannustan! Kun löytää ihmisen, jolla on sama tyyli, en keksi, mikä aihe ei kiinnostaisi. Joten täällä seuraillaan takaisin samalla mitalla!

 5. Minä ainakin odotan innolla, mitä laajempi näkökulma blogissasi tuo tullessaan :) !

  1. Kiitos, Erika! Ihana kuulla. En ole täysin varma itsekään, miten aiheet alkavat muotoitua. Aika näyttää, mutta olen iloinen, että kannustatte ja olette matkassa mukana. :)

 6. Ensimmäisenä sanoin ääneen että apua! :D Mutta täähän näyttää tosi hienolta! Sun tyyli on upea ja teksti päheetä niin tietysti seurataan jatkossakin! <3

  1. Älä sie romaha! :D Ymmärrän reaktion, koska muutos on tosi iso, eikä tällaisia blogipohjia ole monella käytössä. Mutta kiva kuulla, jos ensishokin jälkeen fiilis on hyvä. Luotan sun mielipiteeseen, kiitos! Samoin. <3

 7. Pääasia on ettet lopeta bloggaamista! Nimittäin sitä minä pelästyin ensimmäisenä kun luin otsikon… ;) Siitä ei ole kovin kauaa kun tämän sun blogisi löysin, mutta siitä tuli heti yksi mun lemppariblogeista! Tykkään blogisi selkeästä yleisilmeestä, teksti ja jutut on aina ”tasapainossa”. Esim. kuvista huokuu selkeästi ajattelu, että ”ei se määrä vaan se laatu”. Ja jos bloggaamisen pohjana on tällainen ajattelutapa niin en usko, että saisit tästä blogista mitään sillisalaattia tehtyä vaikka postausten aihealueet vähän kasvaisikin tai blogin ulkoinen ilme muuttuisi :) Jatka vaan samaan malliin ja postaa mistä haluat!

  1. Voi kiitos! Tämä palaute ilahdutti kovasti. Onneksi lopettamisfiiliksiä ei ole ollut, pelkästään uudistumistarve. ;) Kommenttisi osui tärkeään kohtaan, laadun ja määrän suhteeseen. En pidä siitä, että postausten määrä on mittari, mutta tiedän myös, että omalla kohdallani on syytä madaltaa vähän kynnystä, etten aina huomaamatta tee liikaa aikaa ja vaivaa vaativia maratonpostauksia, kun välillä vähempikin riittäisi inspiroimaan lukijoita ja täyttämään oman itsensä toteuttamisen tarpeen. Näin säilyy pidemmällä tähtäimellä motivaatio ja mielenkiinto. Toivotaan, että löydän pikkuhiljaa uuden hyvän linjan. Ihanaa, että olet löytänyt tänne ja tervetuloa vielä!

 8. No nyt on visualistin silmä kovilla! Hitokseen upeita kuvia ja paljon. Tai näyttää paljolta, kun kuvat on mahtavasti esillä.
  Joo, toimii, tykkään, ihan kun Pinterestiin menisi. Ja MÄ rakastan pinterestiä. :D

  1. Muistuttaa Pinterestiä? Mikä kunnianosoitus, tämähän on sitten paras blogipohja ikinä. Hitokseen kiitoksia sinne! :D

 9. Uusiutuminen on hyvästä kun siltä tuntuu ja oman linjan etsiminen on aina oikein. Sun tyyliä on kiva katsella kotivinkkeliä laajemminkin joten bring it on. :) Odotan innolla jatkoa!
  Mullakin alkaa tässä taukoillessa pikkuhiljaa muhiutua valmiiksi minkälaiseen suuntaan aion omaa blogsua viedä. Tätä läpimurtoa tuskin olisi ilman breikkiä tapahtunut (Kiitos vaan blogitaukorohkaisusta, mate! <3)
  ps. Tää on ensimmäinen kommentti jonka jätän blogibreikin alkamisen jälkeen. :)

  1. Kiitti, kamu! Tauko, muutos, uudistus, mikä vaan se itse kullakin on, tekee kyllä niin hyvää. Kirkastaa ajatuksia ja palauttaa motivaation. Mulle iski heti taukopostauksen jälkeen haikea paniikki, kun tajusin, että olet nyt oikeasti tauolla. Heti sen jälkeen lohduttauduin, että palaat kyllä, koska johonkin sun on purettava luovuutesi. Oot mestari vangitsemaan yksittäisiä kuvakulmia, tunnelmia ja hetkiä, siis paras mahdollinen esikuva laifstailimmalle blogille. ;) Odotan myös innolla sun uusia tuulia! PS. Ihanaa ansaittua lomaa. <3

 10. Oho täällähän on tapahtunut muutoksia! Vaatii hieman totuttelua, mutta eiköhän se tästä :) Kiva jos laajennat aihepiiriä sisustuksesta muuallekin <3

  1. Jep, pistin ranttaliksi! Ymmärrän, että vaatii totuttelua ja olen jo ehtinyt kuulla muutamat oho- ja apua-sanat. ;) Kiva kuitenkin, jos ei ole ihan nou nou, vaan totuttelun jälkeen jees. Kiitos kannustuksesta. <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s