Postikortteja Pariisista

 

homevialaura_8017homevialaura_8332
homevialaura_8247
homevialaura_8379
homevialaura_7980
homevialaura_8088
homevialaura_8007
homevialaura_8308
homevialaura_7954
homevialaura_7677
homevialaura_7692
homevialaura_7809
Terveisiä Pariisista! Juhannus aurinkoisen Seinen rannalla vaihtui sateisen harmaaseen työmaanantaihin. Tuntuu, ettei välissä ollut vain kolmen tunnin lentomatka, vaan teleporttaus universumista toiseen.

En halua kääntää veistä kylmässä kotimaassa värjötelleiden haavassa, mutta keskikesä Pariisissa oli kliseisen ihana ja ällöttävän onnellinen. Tiedän, että kaupunki osaa olla myös oikukas, mutta tällä reissulla, elämäni toisella Pariisi-visiitillä, kaupunki todella tarjosi parastaan.

Kun puputtaa croissanteja katukahvilassa, katselee Vespalla ohi kiitäviä paikallisia, torkahtaa papparaisten kanssa puistoon, seuraa kylmä rosee kädessä naapuribaarin kisakatsomoon karkaavia tarjoilijoita ja kuuntelee Pharrel Williamsin Happya lähikorttelin katubileissä, sitä todella tuntee elävänsä.

Lienee turha mainita, että myös sisustajan silmä lepäsi Pariisissa. Erityisesti pariisilaiset lattiat – kalanruotoparketit ja shakkilaatat – ovat omaan makuuni kauneinta, millä astella. Näiden tunnelmien ja postikorttien lisäksi palaan myöhemmin erikseen muutamiin Pariisi-tärppeihin ja ostoksiin.

6 kommenttia artikkeliin ”Postikortteja Pariisista

  1. Pariisi on kyllä keväällä ja kesällä ihana! Ainut kaupunki, joka Euroopassa päihittää Pariisin on Rooma. Se on sellaisella ikiaikaisella rouheudellaan vielä tunnelmallisempi ja ne toinen toistaan tyylikkäämmät ihmiset…ei ihme että sitä sanotaan ikuiseksi kaupungiksi, tai että kaikki tiet vievät Roomaan:)

    1. Pariisi on aivan ihana kaupunki ja parhaimmillaan keväällä ja kesällä. Viimeksi olin kevättalvella ja olihan se erilaista. Rooma on todella hurmaava myös, juurikin luottelemistasi syistä! Roomassa olen ollut kerran yhden viikonlopun ajan, mutta tahdon ehdottomasti takaisin paremmalla ajalla. Silti sanoisin, että omat TOP 3 -lempikaupunkini ovat Barcelona, New York ja Pariisi, vaikkakin tietynlaisessa tunnelmallisuudesta Rooma taitaa voittaa kaikki. :)

  2. Varmasti on ollut upea reissu! Itse en ole vielä koskaan Pariisissa käynyt vaikka Ranskassa kylläkin useamman kerran. ”Mun Ranskaa” on Riviera ja keskiaikaiset provencelaiskylät <3 mutta mikä ettei Pariisiinkin voisi mennä :)
    Ja nuo kukkatorit on jotain mitä todella kadehdin: täällä pohjan perukoilla saat maksaa YHDESTÄ leikkokukasta saman verran kuin jotkut onnelliset maksaa kokonaisesta puskasta…

    1. Oli kyllä, kiitos, ihana reissu. Oih, Provence ja Riviera! Koska olen Välimeri-fani, tiedän, että pitäisin molemmista aivan tolkuttomasti ja sinne suuntaan on myös joskus pakko päästä. Ja joku lyhyt Pariisi-pyrähdys sopisi varmasti teillekin Ranskan-reissaajille. :) Jep! Luulen, että tuo oli vielä kallis kukkakauppa ja silti sata kertaa edullisempi kuin Suomessa. Juuri niin: yhden kukan hinnalla saa koko puskan! Sama oli Lontoossa. Muistan, kun kävelin monttu auki valtavien liljapuskien ohi. Hinta? 5 tai 6 euroa.

    1. Eikö ole ihana pariisilaispappa. <3 Toisen papan kanssa otin torkkuja puistossa. :) Kiitos Sanna, oli kyllä kertakaikkisesti ikimuistoinen tapa viettää juhannus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s