Vain muutos on pysyvää

homevialaura
Nyt olen ehkä henkisesti valmis sanomaan muutaman sanan blogin muutoksesta – kuten huomaatte, ulkoasu on uudistunut. Edellinen pohja, jossa postaukset olivat kuvaruutuina etusivulla,  on vaihtunut takaisin jatkuvana rullaavaan pohjaan. Pidin itse edellisen pohjan erilaisuudesta, mutta perinteinen pohja tarjoaa enemmän mahdollisuuksia ja on monen lukijan mieleen.

homevialaura_5226
Kuten yleensä, tämäkään tekninen päivitys ei ole sujunut ongelmitta. Banneria esimerkiksi en onnistu saamaan oikein paikoilleen. Lisäksi joudun vielä poistamaan jutuista avainvalokuvat, mikä tuntuu idioottimaiselta, koska juuri, kun olin saanut avainvalokuvat lisättyä manuaalisesti vanhaan pohjaan, uudesta ne täytyykin poistaa.

homevialaura_5230
Bloggaajakollegoille tiedoksi, että WordPress.com-blogiin ei voi ostaa ulkopuolisten tekemiä teemoja: valittavana on vain WordPressin omat. Tämä tuli itselleni täytenä yllätyksenä. Bloggeriinhan löytyy netistä miljoona kivaa teemaa esimerkiksi Etsystä 20 dollarilla, mutta ei WordPress.comille. Sen sijaan WordPress.org-sivuille voi ostaa teemoja, mutta se on ihan oma juttunsa ja vaatii webhotellin. WordPress.comin ja WordPress.orgin eroista voi lukea vaikka täältä. Taas sitä on vähän fiksumpi – kantapään kautta tietenkin.

homevialaura_5227Onneksi valmiista vaihtoehdoista löytyi kuitenkin riittävän mieleinen pohja, tämä Penscratch. Sivupalkin elementit toteutti suunnittelija Mervi, jonka löysin muotoseikka\-blogin Viljan kautta (käykää katsomassa Mervin Viljalle tekemä hieno banneri). Kiitos molemmille, Viljalle vinkistä ja Merville avusta! Jos jollain on vastaavia toiveita uudesta bannerista tai blogin freesaamisesta, suosittelen lämpimästi Merviä avuksi.

Sitten tärkein: teidän palaute. Miten koette uuden ulkoasun? Huomioita? Kehitettävää? Juttua kuvittaa otokset työhuoneesta, joka sekin on ikuisuusprojekti.

16 kommenttia artikkeliin ”Vain muutos on pysyvää

 1. Näyttää tyylikkäältä. Ja itse pidän enemmän, blogeja lukiessa, rullaavasta sivupohjasta, olen todella laiska klikkailemaan auki yksittäisiä postauksia :) Mervin luoma graafinen ilme sivupalkissa täydentää tyylin! Kaunista!

  1. Huojentavaa kuulla, että koet uuden ilmeen tyylikkääksi, vaikka muutoksia tapahtuukin vielä. Rullaava pohja on kyllä ehdottomasti lukijaystävällinen! Ainakin kaltaiselleni lukijalle, joka lukee monta postausta peräkkäin, eikä tilaa blogipostauksia syötteinä. Kiitos Tuija! :)

 2. Ihan mahtavaa, että valitsit Mervin tekemään sinulle elementtejä. Mervillä onkin silmää ja taitoja! Ja hyvältä näyttää tämä koko uudistus. Kaunis, simppeli ja tyylikäs. Itse pidän rullautuvasta alustasta, siihen on jotenkin niin tottunut.

  1. Kiitos Vilja! Mervi oli tosi hyvä löytö. Onneksi jaoit tiedon blogissasi. :) Kiva jos tykkäät, vaikka vähän täytyy vielä fiksata – todennäköisesti levottomasta vähän minimalistisempaan suntaan.

 3. Käytännöllisempi kuin edellinen, vaikkakin estettikan kustannuksella. Hyvä, nyt tulee luettua!

 4. Edellinen oli esteettisesti tosi kaunis, mutta täytyy myöntää, että pidän tätä uudistusta toimivampana. Ja tämäkin pohja on ihan sinun näköisesi, tykkään! :)

  1. Ihan samaa mieltä! Johonkin asti voi mennä estetiikka edellä, mutta jos käytössä huomaa, että toimivuus ei ole hyvä, niin ei siinä oikein auta. Ihana jos tykkäät, kiitos Maija! :)

 5. Ihanaa, vaikka edellinen pohja oli tyylikäs, vie tämä voiton mukavuudellaan. Ja mukavuus rullaa aina estetiikan ohi :)

  1. Ja itse kun luulin, että estetiikka rullaa omassa maailmassa mukavuuden ohi, mutta ei se sitten ehkä käytännössä rullaakaan. Olet oikeassa, mukavuus edellä, estetiikasta tinkimättä. :) Vähän täytyy vielä fiksailla, ettei ilme ole liian levoton. Kiitos Anne palautteesta!

 6. Visuaalisena ihmisenä rakastin sitä edellistä! Se oli niin omaperäinen, selkeä ja kaunis! Ymmärrän kyllä tämän käytännöllisyyden uuden sivun suhteen. Kyllä tästäkin varmasti tulee näköisesi.

  1. Samaa mieltä, olihan se kaunis ja omaperäinen! Mutta… Asioilla on aina niin monta puolta. :) Yritän tehdä tästäkin näköiseni ja selkiyttää vielä vähän ilmettä lähemmäs aikaisemman pohjan minimalismia. Kiitos kommentista!

 7. Minusta edellinen pohja oli kauniimpi. Nyt on jotenkin levoton, tosta pohjakuvasta en tykkää. Valkoisella taustalla sun ihanat kuvat tuli paremmin esiin, Olin niin innoissani kun ulkoasu muuttui edellisen kerran. Se oli supertyylikäs.

  1. Kiitos palautteesta! Kaunis se oli, samaa mieltä! Mutta sitten kuitenkin harmillisen rajoittava ja epäkäytännöllinen. Kaikkea ei kai voi saada samassa paketissa. Usko tai älä, taisin kyllästyä jo itsekin taustakuvaan. Otin sen ainakin toistaiseksi pois. Ehkä valkoisen minimilistinen ilme on kuitenkin se omin ja ehkä teille lukijoillekin mieluisampi. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s