Balmuirin matkassa osa 2: Maison & Objet

homevialaura_1827

Balmuirin matkassa -juttusarjan ensimmäisessä osassa raportoin, millaista on suomalaisbrändin maailmanvalloitus Pariisin Who’s Next ja Premiere Classe -muotimessuilla. Nyt jatketaan Balmuirin matkassa Maison & Objet -sisustusmessuille.

homevialaura_1620

Pariisin Maison & Objet on Euroopan merkittävimpiä ammattilaisten sisustustapahtumia Milanon huonekalumessujen ohella. Maison & Objetissa yritykset lanseeraavat uutuuksiaan sekä esittelevät ja myyvät mallistojaan kahdeksassa valtavassa hallissa.

homevialaura_1573

Balmuirilla oli tällä kertaa esiteltävänään lukuisia sisustusuutuuksia, kuten huonetuoksuja, kroko- ja strutsinnahkakuvioituja tuotteita, uusi lakanamallisto sekä merihenkisiä Jersey-juuttilyhtyjä. Vasta messuosastolla näkee, kuinka laaja Balmuirin koko ajan kasvava tuotevalikoima on.

homevialaura_1718

Balmuirin myyjät valmistautuvat messuille soittelemalla asiakkaille ympäri maailman ja sopimalla tapaamisia paikan päälle. Kaikki maat eivät käy lainkaan messuilla, heidän kanssaan kaupat on hoidettava toisaalla. Lisäksi messuosastolle pelmahtaa tietysti uusia potentiaalisia asiakkaita. Balmuirin omistajien Heidi ja Juha Jaaran pääasiallinen tavoite on tehdä franchising- ja shop in shop -sopimuksia isojen jälleenmyyjien kanssa. Asiakastyytyväisyydestä ja hyvästä vireestä kertoo, että esimerkiksi turkkilainen luksustavaratalo tuplasi tällä kertaa tilauksensa. Kuvassa hymyilevät lontoolaisasiakkaat Juhan vasemmalla puolella.

homevialaura_1503

Moni kysyy Heidiltä, miten hän jaksaa raskaita messurupeamia, joita voi olla useampi peräkkäin, mutta juuri se, kansainvälinen ilmapiiri ja ihmisten tapaaminen, on hänelle yrittäjyyden suola. Balmuirin tuotteita on myyty jo yli 70 maahaan, jokaiselle mantereelle. Viennin osuu on yli 80 %. Merkittävin vientimaa on jo pitkään ollut Japani, muut merkittävimmät vientikohteet ovat Venäjä, Sveitsi, Lontoo ja Norja.

homevialaura_1384

Pohjoismaista Norja on hurahtanut erityisesti Balmuirin harmaa- ja ruskeasävyisiin tuotteisiin. Tanskaan myydään niin ikään harmaata ja osa henkilökunnasta jatkoikin vielä messukiertuettaan Pariisista Kööpenhaminan muotimessuille, Copenhagen International Fashion Fairiin (CIFF).

homevialaura_1677

Ruotsi on Balmuirille vähemmän merkittävä vientimaa, sillä naapurimaan markkina on Heidin mukaan täynnä. Ruotsalaisilla on tapa kopioida toinen toisiaan ja omaksua merkit sekä trendit laumana. Siksi tuntemattomamman brändin ei ole helppo saada jalansijaa. Kuitenkin mahdollisuudet ovat siihenkin – onhan Ruotsin ELLEkin ihastellut tuotteita sivuillaan.

homevialaura_1532

Messuilla käy yritysasiakkaiden lisäksi merkittäviä yksityisasiakkaita, jotka sisustavat niin jahteja, hotelleja kuin ravintoloita. Yksityisasiakkaista mainittakoon vaatimattomasti Qatarin kuningashuone. Öljyllä vaurastunut Qatar on yksi maailman rikkaimmista valtioista, joten varaa olisi vaikka kullata koko huone, mutta hallitsijan valinta on laskea iltaisin lampaita suomalaisyrityksen tekstiileissä. Balmuirilla suunniteltiin kuningashuoneen makuuhuoneet: jokainen omalla värityksellä lakanoita, torkkupeittoja, pyyhkeitä ja kylpytakkeja myöten.

homevialaura_1691

Myös Monacon ruhtinasperhe kuuluu Balmuirin uskollisiin asiakkaisiin ja tälläkin kertaa he kävivät tilaamassa uutuuksia mallistosta. Tilauksen on tehnyt myös Ruotsin hovi. Ajatelkaa: siellä se Carl Gustaf linnassaan ratkoo ristikoita Balmuirin nahkaisilla toimistotarvikkeilla. Luulisi muidenkin ruotsalaisten kohta seuraavan kuninkaallisten perässä.

homevialaura_1388

Näillekään ammattilaismessuille ei mennä, näille päästään, ja pääseminen vaatii pitkäjänteistä suhdetoimintaa ja verkostoitumista. Jaarat ovat hyvissä väleissä messuorganisaation kanssa ja raportoivat aina avainhenkilöille, miten heidän myyntinsä kehittyi. Jos messuilla mielii pysyä, osaston on myös näytettävä hyvältä joka kerta.

homevialaura_1456

Ensimmäisellä kerralla Balmuirilla oli Maison & Objet -messuilla 36 m² osasto. Nyt osaston koko on jo 130 m², vaikka valikoima riittäisi kahta suurempaankin.

homevialaura_1471

Heidin seuraava tavoite ja haave on saada samasta neljännestä Interior decoration -messuhallista 400 m² osasto – ykköspaikalta tietenkin. Silloin osastolla olisi tilaa eri huonejaoille: lakanat esiteltäisiin makuuhuonemaisessa osassa, pyyhkeet kylpyhuonemaisessa ja niin edelleen. Jos ykköspaikka avautuu, silloin Jaarat panostavat ja kunnolla. Jo 130 m² osasto on lähes kuusinumeroinen kustannus, mahdollisesta neljästäsadasta neliöstä puhumattakaan. Mutta tässä bisneksessä se ei pelaa, joka pelkää.

homevialaura_1617

Ammattilaisten harjaantuneet silmät erottavat messuissa vuosittaisia tasovaihteluja ja Heidi huomauttaa taloudellisen tilanteen näkyvän Maison & Objetissakin. Mutta messuista ei auta mukista. Jos kerran luovutat vaivalla saadun osastopaikkasi, et välttämättä saa sitä koskaan takaisin.

homevialaura_1601

Ja kun vihdoin saat messupaikan, haasteet eivät lopu siihenkään. Heidiä mietityttää, löytävätkö tekstiiliostajat Balmuirin luo neljänteen halliin, kun tekstiilien päähalli on numero kaksi. Massiivista messuhallikompleksia kun ei yksikään ostaja kierrä kokonaan, ei lähellekään. Ehkä joku päivä Balmuirilla on vielä lakanoille oma osastonsa toisessa hallissa.

homevialaura_1437

Balmuirin henkeen ei sovi tyrkyttäminen, vaan asiakkaan annetaan itse löytää brändi. Parasta Heidin mielestä on, kun tuotteet ensi kertaa näkevällä asiakkaalla tai ohikulkijalla menee ihastuksesta jalat alta. Eivätkä asiakkaat ihastu yksin tuotteisiin, vaan myös esillepanoihin. Yrityksen miesten toteuttama komea lyhtyseinä hurmasi erään australialaisen: hänestä tuli uusi asiakas, joka tilasi paljon lyhtyjä ja joka haluaa tismalleen samanlaisen seinän omiin liikkeisiinsä. Siinä ei auta muu kuin Balmuirin poikien lähteä rakennushommiin toiselle puolelle palloa.

homevialaura_1666

Balmuirilla on valmistusta monissa maissa, Euroopassa esimerkiksi Portugalissa ja Italiassa. Suomessa valmistetaan torkkupeittoja, panamahatut tekee ecuadorilainen perhe ja hyväntekeväisyysnallet nepalilaiset äidit. Valmistuksessa painaa eettisyys ja ekologisuus.

homevialaura_1856

Balmuirin henkilökunta paitsi suunnittelee myös nimeää tuotteet. Eniten tuotenimissä näkyy Heidin lempimaa Italia. Moni tuote on myös Ranskan inspiroima, kuten St. Tropez -lakanat, jotka valmistetaan 18 ompelijan ateljeeompelimossa.

homevialaura_1785

Yksi Balmuirin suosituista ja kasvavista tuotemallistoista on miesten asusteet, kuten rannekelloille ja kravateille suunnitellut nahkaiset säilytyskotelot. Eräälle asiakkaalle Juha luonnosteli palaverin aikana uuden isomman rannekellokotelon, koska pienemmät mallit eivät kellokokoelmalle riittäneet. Asiakas oli tietenkin Sveitsistä, maan hienoimmasta Jelmoli-tavaratalosta. Miehille on luvassa myös huiveja, joiden suunnittelussa on huomioitu se, ettei materiaali kutita partaa.

homevialaura_1424

Intensiivisten messujen ajan koko Balmuirin henkilökunta on täpinöissään ja saa tuskin ylikierroksiltaan unta. Messuosastoa Heidi purkaa aina hurjan haikein mielin. Paluu Pariisin messujen kansainvälisestä tunnelmasta kotimaan arkeen ei ole helppo: viimeistään Oulun Prismassa iskee henkinen krapula. Tällä kertaa kotiinpaluussa oli kuitenkin puolensa, kun kotona odottivat lapset. Usein perheen pienimmät reissaavat vanhempiensa mukana messuilla.

homevialaura_2352

Maailmanluokan brändin rakentamisessa täytyy olla tinkimätön ja sitä Heidi ja Juha Jaara ovat. Yrittäjäpariskunta on niin jääräpäinen, ettei kumpikaan halua antaa periksi lakanamieltymyksissään. Sävy on yhteensopiva, mutta toinen nukkuu kotona pellavaisissa, toinen puuvillaisissa lakanoissa – kenties samoissa kuin Qatarin hallitsijakin.

15 kommenttia artikkeliin ”Balmuirin matkassa osa 2: Maison & Objet

 1. Kiinnostava postaus hyvillä kuvilla ja teksteillä. Oi kun joskus saisin noita Balmuirin tuotteita hankittua. Varsinkin valkoiset pellavalakanat ovat olleet haaveissa, mutta paljon muitakin kivoja juttuja heillä näyttää olevan, mistä en ole tiennyt lainkaan. Moni asia ja esine sopisi meillekin.
  http://goldencupole.blogspot.fi

  1. Kiitos, Paula! Tosi kiva, kun tykkäsit lukea juttua. Pellavalakanat on parasta! Meillä ei mielellään enää muilla nukutakaan ja Balmuirilta löytyy ihania sävyjä. Balmuirin tuotevalikoima on tosiaan hurjan laaja, messuilla sen vasta ymmärsi. Lisää uutuksia tulee heidän verkkokauppaansa pikkuhiljaa. Toivottavasti saat omatkin mieluisimmat hankinnat toteutettua. :)

 2. Balmuir on kyllä ehdottomasti yksi upeimmista suomalaisista brändeistä. Hienosti tuot esille heidän messuilujaan ja täällä odotetaankin jo innolla postauksen viimeistä osaa! :)

  1. Niin on ja kiitos! On ollut ilo ja kunnia päästä tutustumaan vielä paremmin Balmuirin kulisseihin ja välittää tunnelmia teillekin. Suomalainen ylpeyden aihe. :)

 3. Huikealla reissulle olet päässyt mukaan! Kiitos tästä mielenkiintoisesta postauksesta. Sen myötä syntyi taas lisää unelmia. :)

  1. Niin pääsinkin huikealle reissulle, olen siitä tosi kiitollinen! Ihana kuulla, jos syntyi unelmia. Niitä pitää aina olla. :)

 4. Rakastan balmuiria! ainoa asia minua häiritsee , että heidän nettisivut on minusta hieman sekavat. onkohan heiltä tulossa minkäänlaista katalogia? Vai olenko missannut sen :)

  1. Tosi kiva, että olet myös rakastunut Balmuiriin! Heidin kanssa paljon puhuimmekin siitä, miten heillä riittää työtä vielä monissa asioissa, muun muassa nettisivujen kehittämisessä ja markkinointimateriaaleissa. Työntekijöitä on kuitenkin vielä suhteessa vähän työn määrään, joten he ahkeroivat asioita kuntoon pikkuhiljaa asia kerrallaan. En tiedä, mutta voi olla, että kuluttajillekin tulee oma kataloginsa. :)

 5. I think Balmuir products are best to ”spice up” home. Otherwise their ”colonial” vibe might suffocate the space (eli messuosaston tavarapaljoudesta tulee vähän tunkkainen olo).

  1. Tismalleen samaa mieltä! Itse kaipaan niin paljon raikkautta ja vaaleutta omassa kodissa, että kokonaisuudessaan tyyli on liian tumma ja raskas makuuni, vaikka upea onkin. Mutta mausteina nimenomaan Balmuirin tuotteet ovat suosikkeja. Pellavaa sinne, nahkaa tänne, niin johan tuntuu moderni koti kotoisammalta. :)

 6. Ihanaa kun perinteisten Iittaloiden ja Marimekkojen lisäksi meiltä Suomesta tulee maailmalle myös niin mieletön kansainvälinen brändi kuin Balmuir! Olen aina ollut tosi vaikuttunut brändistä ja tämä juttu vain vahvisti kuvaa. Todella mielenkiintoinen juttusarja ja upea tilaisuus kun pääsit osallistumaan kulissien taakse näinkin ison mittakaavan tapahtumiin, mistä oli todella kiva ja silmiä avartavaa lukea!

  1. Ihan samoilla linjoilla olen! Suomessa on totuttu näkemään kansainvälisinä brändeinä ainoastaan värikkäitä printtejä tai taivutettua vaaleaa puuta. Siksi olen aidosti iloinen, että maailmanvalloitusta tekee vaihteeksi brändi, jota suurin osa luulee esimerkiksi pariisilaiseksi. Se on todella virkistävää. Olen kyllä hurjan kiitollinen, että pääsin näkemään kulissien taakse ja vierailemaan messuilla. Ja miten kiva, että olette tykänneet lukea näitä juttuja. :)

 7. …Lisäyksenä edelliseen, arvostus on tietysti vielä omaa luokkaansa kun kyseessä on niinkin pieni perheyritys ja tiivis työyhteisö. Mieletön tekemisen meininki selvästikin Balmuirilla.

  1. Sepä se! Se oli jotenkin ihan mahtava näky, että Pariisin-messujen mielettömällä osastolla raikuu rempseä oululainen murre. Kontrastia kerrakseen. ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s