Jatkoa blogikoti-keskustelulle

homevialaura_2575

Sohaisin viimeisen messupostauksen sivulauseessa aihetta blogikoti. Aihetta innostui käsittelemään Lady Mustavalkoinen ja Valkoinen Harmaja. Kiitos molemmille blogikamuille hyvistä jutuista! Koska aiheesta virisi keskustelu, haluan itsekin avata ajatuksiani tarkemmin ja oikaista mahdollisia väärinymmärryksiä.

homevialaura_2767

Kodin sisustamisessa kaikista tärkeintä on, että asukkaat viihtyvät siellä ja kokevat sen näköisekseen. Millään muulla ei ole mitään väliä. Koti ei ole persoonallisuuden kilpajuoksu, vaan jokaisen oma, parhaaksi kokema tyyssija.

homevialaura_3480

Kerron omasta kodista esimerkin. Meillä on ruokapöydän ääressä Eames DSR-tuolit, tutut monista sisustusblogeista ja -lehdistä. Tein oman päätökseni hankkia DSR:t rippikouluikäisenä. Kun vihdoin koitti se aikuisuuden aika, että itselläni oli mahdollisuus hankkia tuolit, oli niiden suosio kasvanut melkoisiin mittoihin. Olisin voinut hylätä blogituolit ja etsiä väkisin tilalle jotain persoonallisempaa, mutta se vaihtoehto ei käynyt mielessäkään. En välittänyt pätkän vertaa, oliko tuolit ”nähty” vai ei – ne olivat olleet omat unelmieni tuolit siitä lähtien, kun näin ne ensi kertaa ulkomaalaislehdessä. Moni on varmasti jättänyt samaiset DSR:t hankkimatta tuolin yleisyyden takia. Mutta ehkä ne eivät sitten olleet oikeat tuolit alunperinkään! Kyllästymistä voi käyttää myös oman sitoutuneisuuden mittarina.

homevialaura_2512

Tässä tullaankin asian ytimeen, intohimoon ja intuitioon. Kaunein mahdollinen koti syntyy tuotteista, joita todella sydämessään rakastaa ja jotka herättävät itsessä tunteita. Silloin ei edes näe muiden koteja omalta visioltaan.

homevialaura_0281

Mutta voinko itse sanoa hankkineeni kaiken tällä perusteella? Oikeastaan kaikki blogikliseet edustavat modernia tyyliä. Modernia tyyliä on  yksinkertaisesti helpointa suosia, koska se on pohjolassa eniten esillä. Niinä kertoina, kun olen uupunut etsimään sitä oikeaa, menettänyt kärsivällisyyteni tai sokaistunut joukkohurmiosta, helpointa on ollut klikata kotiin tunnistettava, muidenkin hyväksi havaitsema tuote. Kuitenkin puolet minusta on klassista sisustajaa ja tälle klassiselle sisustajalle olen jättänyt liian vähän tilaa.

homevialaura_2698

Siksi pariisilaismessut avasivat silmäni. Muistin, miten pidänkään jykevistä huonekaluista, abstrakteista maalauksista, erikoisista veistoksista, etnisistä vivahteista, kuluneesta puusta ja antiikista. En vain ole suosinut Briggs Edward Solomon -tyyliä, koska sitä on vaivalloisempi Suomessa edustaa: tuotteet täytyy hankkia yleensä vaihtoehtoisia väyliä pitkin ja niitä täytyy metsästää. Kukaan skandinaavibloggaaja ei tarjoile niitä hopeavadilla.

homevialaura_2474

Käytin aikaisemmassa postauksessa sanaa identiteettikriisi – sopi siinä hetkessä draamakuningattaren suuhun, mutta ei kuitenkaan oikeasti tähän yhteyteen. Kriisi on negatiivinen ilmaisu, kun enemmänkin koin saaneeni positiivisen valaistuksen ja muistutuksen oman tien yhä vahvemmasta kulkemisesta.

homevialaura_2676

Toinen esimerkki meiltä on makuuhuoneen uudet tyynyt. En ole koskaan nähnyt niitä kenelläkään, vaikka merkki on Stockmann. Miten hälyttävää, että ensimmäinen spontaani ajatukseni rehellisyyden nimissä oli: onkohan tyynyt ollenkaan kivat, kun en ole koskaan nähnyt niitä missään blogissa, eihän niitä ole huolinut muutkaan! Samalla sekunnilla tajusin naurettavuuden ja päätin kuunnella sydäntäni: juuri hassut hapsutyynyt halusin makuuhuoneeseen ja miten hienoa, etten tiedä niitä olevan muilla. Mutta se, että jouduin ylipäätään käymään tämän keskustelun kertoi, että jonkunlainen liiallisen blogijoukkoajattelun raja oli omassa päässäni ylitetty.

homevialaura_2484

Meillä ei ole blogikoti, eikä sitä ole kenelläkään muulla. On vain koteja, joissa jokaisessa on jotain persoonallista. Mutta silti aion itse olla jatkossa entistä harkitsevampi. Kun näen blogeissa suosiotaan kasvattavan tuotteen, vedän henkeä ja hetkeksi jarrut pohjaan. Kypsyttelen ja kyseenalaistan, hankinko tuotteen sellaisenaan, toteutanko tyylin omalla tavallani vai jätänkö väliin kokonaan ja ihailen vain muilla. En missään nimessä tule luopumaan rakkaista kliseistäni, Eames DSR -tuoleista, Hay Tray -pöydästä, Hay Loop -naulakosta ja My Guide To -julisteista, enkä varsinkaan lupaa, etten enää koskaan hanki yhtäkään blogihittiä.

homevialaura_2737

Kannustan luottamaan omaan, joskus oudoltakin tuntuvaan intuitioon ja toisaalta seuraamaan rohkeasti bloggaajien jalanjälkiä, jos se tuntuu omalta. Sisustamisen intohimoiset harrastajat ovat mitä parhain porukka seulomaan massasta helmiä, auttamaan omassa päätöksenteossa ja säästämään etsijän aikaa. Jos tuote on monen bloggaajan mielestä ulkonäöltään ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä, silloin se myös todennäköisesti sitä on. Eivät hitit ja tulevaisuuden klassikot tyhjästä synny.

Iloa ja inspiraatiota oman tyylin löytämiseen!

 

26 kommenttia artikkeliin ”Jatkoa blogikoti-keskustelulle

 1. Tosi hyvin kirjoitettu! :) Ei minunkaan into lempparijuttuihin haihdu, vaikka niistä tulisikin ”blogikliseitä”. Eamesin tuoleja ihailen ihan samalla tavalla kuin ennenkin ja toivon, että joskus vielä yksi sellainen muuttaa meille kiikkustuolin lisäksi.

  1. Kiitos Suvi ja samat sanat, myös sinun juttusi oli mainio! Tämä oli hauska aihe nostaa tapetille ja keskustelu on ollut kaikkien postauksissa hyvää ja antoisaa. Eames-kiikkustuoli on ihana ja teidän kunnostusta odottavat Bertoiat konjakinvärisine nahkapehmuisteineen myös! Myös niistä olen haaveillut rippukouluikäisestä lähtien ja heti kun mahdollista, meille muuttaa yksi Bertoia kromisena täydentämään tuoliperheen. Hitti tahi ei, siinä ehkä maailman kaunein istuin. :)

 2. Hieno kirjoitus! Juuri postailin uudesta Bestå-blogitv-tasosta :D Hayn pöytiä löytyy meiltäkin ja olen niihin 101% tyytyväinen ja ostin ne juurikin blogisuosiosta hurmioituneena.

  1. Kiitos paljon! Enpä muuten ajatellutkaan, mutta kyllä, myös Bestå on blogihitti. Enkä en itse laskenut sitä mukaan, kun se on niin simppeli kaluste, että voisi periaatteessa olla mitä tunnistamatonta merkkiä vain. Bestå on kyllä ihan mainio sarja hinta-laatusuhteeltaan ja muunneltavuudeltaan. En ole itse kyllästynyt pätkääkään. Onnea myös uusista Hay-pöydistä, onhan ne aivan ihania. :)

 3. Jes!
  Mahtava postaus ja niinhän se on, että kun lukee paljon blogeja jotka ovat ns. omaa genreä niin ei ole mikään ihme että samat kamat niissä pyörii.
  Mutta vaikka jokaiselle meille annettaisiin sama sohvapöytä niin siltikään meidän kodit eivät ole samanlaisia. Silloin vain blogeissa vilahtelisi sama pöytä mutta sadalla eri tavalla somistettuna. :D
  Oman intuition ja oman sydämen kuuntelu, sillä pääsee jo pitkälle. <3
  "Draamaqueen", repesin. ;)
  Puss!

  1. Kiitos, Jonna! Osaat kyllä suhtautua tähän aiheeseen juuri oikein! Yksittäiset suositut asiat eivät tosiaankaan vielä tee kodeistamme samanlaisia. Jokaisella on tuotteelle oma asettelunsa, viimeistelynsä ja käyttötarkoituksensa ja ympärillä kuitenkin paljon sellaista, mitä muilla ei ole. Omaa intuitiota ja sydäntä kuuntelemalla pääsee sisustuksen persoonallisessa viimeistelyssä pitkälle. <3 Jep, draamakuningattarella on sanoissaan välillä vähän Lapin lisää. :D

 4. Kiitos ”kissan nostamisesta pöydälle”!
  Toisinaan huomaan ärsyyntyväni kun joka toisessa blogissa vastaan tulee samat jutut – eikö ihmisillä ole lainkaan omaa makua ja mielikuvitusta?! Mutta sitten samaan aikaan huomaan sortuvani siihen joskus itsekin; esim. se yksi suurimmista kliseistä – Hayn Tray -pöytä – tuskin olisi koskaan löytänyt meille ilman blogien vaikutusta. Asia on juuri niin kuin kirjoitit: on luotettava omaan fiilikseen <3
  Sama fiilikseen luottaminen koskee myös sisustusblogeja, enkä ole kyllä missään vaiheessa saanut teidän kodista blogikodin tunnetta – päinvastoin! Blogisi on yksi suosikeistani juuri siksi, että monista tunnistettavista jutuista huolimatta teidän kodista välittyy todella persoonallinen ja jäljittelemätön tyyli! Blogi kotia varten, ei koti blogia varten :)

  1. Kiitos teille lukijoille, kun jatkatte hyvää keskustelua! Samaa mieltä, että ajatukset menevät myös aalloissa. Joskus blogihittien yleisyydestä suivantuu, toisinaan taas siitä ei jaksa tehdä sen ihmeempää numeroa – tuotteet vain yksinkertaisesti ovat kivoja huolimatta siitä, ovatko ne suosittuja vai ei. Kiitos paljon kauniista sanoistasi, Marianne! <3 On kunnia kuulla, että meillä on mielestäsi persoonallinen ja jäljittelemätön tyyli. Ja todellakin niin – koti ei ole blogia, vaan sen asukkaita varten. :)

 5. Itse olen saanut hyviä vinkkejä blogeista,en ehkä olisi tullut ajatelleeksi juuri niitä ratkaisija.
  Se,kuinka monella kyseinen tuote on,ei ole itselleni mitään väliä.
  Etsin pitkään kivaa mattoa kotiin ja kun näin olohuoneen raitamattosi,tiesin että siinä se on. En olisi missään tapauksessa tilannut sitä ilman että näin kuinka se sopii olohuoneen väreihin ja olenkin ollut todella tyytyväinen tähän ”blogimattoon”. Kiitos kivasta blogista,se on lempparini.

  1. Juuri niin! Kiva, että olet saanut paljon inspiraatiota ja ideoita sisustamiseen blogien kautta. Siitähän sisustusblogeissa on parhaimmillaan kyse. Erittäin hyvä, kun ajattelet, ettei sillä ole mitään väliä, kuinka monella tuote on tai ei ole! Kiitos paljon Sirpa, on kunnia olla lemppariblogisi! Ja tosi kiva, kun löysit raitamaton kauttani. Se olikin erinomainen löytö hintansa, materiaalinsa ja ulkonäkönsä puolesta. :)

 6. Kiitos, että nostit tämän kissan mouruamaan pöydälle. Jep omasta kodista löytyy muutama blogikliseikkö – on Hayn naulakkoa, Asko-mattoa, Eamesin tuolia ja New York-julistetta. Silti näillä kaikilla on paikka juuri täällä meidän kodissa ja kokonaisuus on vielä kovin kaukana trendikkäimmistä ”blogikodeista”. Flosin 2097 on ollut unelmieni valaisin teini-ikäisestä saakka, silti sydän löi muutaman kerran tyhjää, kun tilattuani valaisimen alkoi se vilahdella monessa suositussa blogissa, juuri niissä missä ilmiöt syntyvät. Käytännössä mikään ei kuitenkaan ole himmentänyt valaisimen hehkua, edelleenkin ilahdun kun näen tämän yhden toteutuneen unelman omassa kodissa, jos joku toinen jakaa kanssani tämän unelman, niin kaksin kauniinmpaa. Ja ei ne blogiklassikot tyhjästä synny, usein ne ovat paitsi ihastuttavia mutta myös budjetin puolesta hyviä löytöjä. Sisustaminen on jatkuva prosessi. Tällä hetkellä itse tuskailen uuden kodin ”sieluttomuuden kanssa” – tilanne korjaantuu ajan kanssa ja uusia kerroksia kokonaisuuteen luoden. Toisaalta blogiklassikoista puhuminen kertoo myös tästä ajasta, oli kyseessä sisustaminen tai muoti meillä on edessä lukematon kirjo vaihtoehtoja ja toisinaan tämä tuntuu suorastaan läkähdyttävälle – kaukana on ne ajat, kun kansa veti tyytyväisenä jalkaansa samanlaiset 501 farkut kuin naapuri ;)

  1. Flos 2097 on UPEA! Olet ollut edelläkävijä, kun olet haaveillut siitä teini-ikäisestä asti. Tiedän täsmälleen, miltä se tuntuu, kun tuote sitten yhtäkkiä onkin kaikkien muidenkin kodeissa tai toivelistoilla. Kuitenkin mitä arvokkaampi tuote, sitä epätodennäköisemmin siitä tulee todellinen blogihitti. Satasen juttu on monen helppo hankkia hetkenkin hurmassa, mutta ei sentään Flosia. Teillä valaisin on todella hieno, onnea unelman saavuttamisesta! Sisustaminen tosiaan on jatkuva prosessi, joka ei tule valmiiksi koskaan. Varsinkin alussa se saattaa turhauttaa, kun pitäisi olla malttia kypsytellä hankintoja, aikaa etsiä löytöjä ja kärsivällisyyttä säästää suosikkeihin. Siksi varmasti voi tuntua turhauttavalta ja sieluttomalta, mutta se varmasti korjaantuu ajan kanssa. Teillä on ehdottomasti kehittymässä kaunis persoonallinen koti. :)

 7. Hyvä kirjoitus aiheesta, kiitos! On ollut hauska lukea ihmisten ajatuksia aiheesta sen nyt noustua pinnalle. Ehkä tärkein mainitsemasi pointti on juurikin se, että koti kannattaa laittaa juuri sellaiseksi, kuin itse haluaa – tarkoitti se sitten persoonallisia löytöjä tai ihan tavallisia juttuja, blogihittejä tai jotain aivan muuta. Itsehän siellä kuitenkin asuu ja aikansa viettää, olisi sääli sisustaa koti jonkun toisen mieltymysten mukaan :).

  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! Tästä on virinnyt hyvä keskustelu, mukavaa kun otit osaa. Tosiaan millään muulla ei ole merkitystä, kun että kodissa viihtyy itse. Blogihitit voivat auttaa tuotteiden valitsemisessa, mutta muiden mieltymysten mukaan ei kannata tehdä mitään. :)

 8. Juuri näin, jostainhan ne vaikutteet omaan makuun aina saadaan, blogeista, lehdistä, kavereilta tai muualta, mutta sitten on tärkeää kuunnella omaa sydäntä ja tehdä omasta kodista juuri sellainen, missä itse viihtyy. Ihania kuvia tässäkin postauksessa!

  1. Niinpä! Inspiraatiota löytyy niin monesta paikasta. Itse fiilistelen usein erityisesti hotelleja ja ravintoloita. Bloggaajat ovat vain kaikista alttiimpia tekemään yksittäisistä tuotteista todellisia hittejä, kun netissä kaikki leviää kulovalkean tavoin. Kiitos! Ihana, että pidät kuvista. :)

 9. Tosi mielenkiintoinen kirjoitus ja hyvää keskustelua! Olen hyvin pitkälti samaa mieltä kanssasi. Minusta teidän koti on hyvä esimerkki persoonallisesta erinomaisella maulla sisustetusta kodista, tätä ei parit blogihitit joukossa muuta. Nuo hauskat hapsutyynyt on muuten ihanat!

  Mielestäni monet blogihiteiksi muodostuneet tuotteet on hyviä esimerkkejä myös moniin erilaisiin sisustuksiin taipuvista hyväksi havaituista tuotteista, eikä niiden usein ole tarkoitus herättää liikaa huomiota vaan palvella hyvin ja eleettömästi tehtävässään. Sellaiset luottokalusteet jättävät hyvin tilaa niille enemmän persoonallisille jutuille ja kerroksille kotona.

  Totuuden nimissä blogihiteistä pääosin koostuvaa sisustusta ilman mitään muuta jujua tuskin voi yksilölliseksi kuvailla, mutta toisaalta tarvitseeko ja ketä kukaan on muutenkaan toisen kotia kritisoimaan. Jos asukkaat itse pitävät kodistaan ja viihtyvät siellä, se on tärkeintä. :-)

  Itsekin yritän nykyisin hieman kriittisemmällä silmällä ja valikoidummin ottaa kotiini sellaisia juttuja, mitä näkee ”liikaa” joka puolella koska huomaan kyllästyväni moniin niistä jo kuvia katsomalla. Näen myös mielelläni vähän enemmän vaivaa erikoisempien juttujen löytämiseen ja olen hetken ilman mielummin kuin otan väliaikaisratkaisuja. Mutta siis, löytyy meiltäkin näitä blogihittejä, kuten tuo Tray pöytä, Beni Ourain-matto sekä My Guide to Manhattan -juliste, kaikki todella mieluisia suuresta suosiosta huolimatta! :)

 10. Tosiaan hyvää keskustelua, kiitos kun otit osaa! Teillä on kerrassaan kaunis ja ehdottomasti persoonallinen, sellainen hyvällä tavalla epäsuomalainen koti. Siksi olen tosi iloinen, että olen löytänyt inspiroivan tyylisi. Eikä tosiaan muutamat blogihitit kodista sielutonta tee, kun ne vain yhdistää kokonaisuuteen omalla tavallaan. Mutta se on totta, että kun on paljon sisustamisen kanssa tekemisissä, sitä väistämättä alkaa kyseenalaistaa tiettyjä ilmiöitä ja ihan hyvä niin. Ei ainakaan sitten sokeasti ryntää ostamaan jokaista hittiä ennen kuin on punninnut, onko se todella oma juttu vai hetken huuma. Kiva jos tykkäät hapsutyynyistä – no niin, en sitten ole ihan yksin ihastukseni kanssa. ;) PS. Pluto on aivan ihana. <3

  1. Kiitos kauniista sanoistasi Laura! Olen niin iloinen, että olet löytänyt uutukaisen blogini ja saat siitä inspiraatiotakin. Ilahduttaa paljon ja kannustaa jatkamaan tällainen palaute! Rakentava ja hyvässä hengessä käyty ajatusten vaihto, kuten tässä viestiketjussa fiksujen lukijoidesi kanssa, ja se, että löytää hengenheimolaisia tuntuu olevan ehdottomasti tämän bloggaamisen parhaita puolia. Onni vaikuttaa myös syötävän söpöltä pikkutyypiltä, rapsutuksia sinne! <3

 11. Tämä on ollut kyllä mielenkiintoinen keskustelu. Tai on ainakin tullut ihan tosissaan mietittyä, että mistä ihan oikeasti pitää itse ja mitkä jutut ovat vaan nyt just in. Mä olin kovasti hinkumassa kotiini ah niin trendikästä String-hyllykokonaisuutta, vaikka se ei seinäkiinnityksen takia edes ole kovin hyvä mun kotiin. Päädyin sitten miettimään kirjahyllyasiaa ihan uudelleen ja tilasin pienen Boknäs-hyllykokonaisuuden lumivalkoisena, ja pidän siitä oikeastaan enemmän kuin Stringistä vaikkei se olekaan niin muodikas just nyt. Toisaalta sitten taas Hayn Tray on kyllä ihan suosioasemansa ansainnutkin. Se on vaan todella kätevä ja kaunis pöytä. Taitaa olla omia suosikkihuonekalujani kaikessa blogimaisuudessaan. Se on niin upean ilmava ja materiaali on mukavan jämäkkä. Ilostuttaa kyllä joka päivä!

  1. Samaa mieltä ja kiitos kommentista! Kiinnostava aihe keskustella ja tosi hyvässä hengessä menty. Oih, lumivalkoinen Boknäs kuulostaa hurjan kauniilta ja hyvältä valinnalta. String on toki kaunis myös ja sopii ihanasti retrovaikutteiseen kotiin, mutta muuten siitä on ehkä tullut vähän tullut sellainen yleiskaluste, että ostetaan, kun on suosittu, vaikkei sopisi talon henkeen. Näin ajattelen itse, jokainen kuitenkin tyylillään. :) Näitkö jo, miten kivasti Valkoisen Harmajan Suvi tuunasi Hay Tray -pöydän marmorikannella (http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2015/02/27/marmorikansi-tray-poytaan/)? Tosi ihana lopputulos ja kiva tapa tehdä pöydästä vähän yksilöllisempi. Veikkaan, että moni ottaa vinkin käyttöönsä, vaikka pöytä on toki tosi kiva sellaisenaankin.

 12. Hieno kirjoitus ja ihana koti ja blogi. Onko kivojen hapsutyynyjen koko 50/60 vai isompi?

 13. Päivitysilmoitus: Ihan oma tyyli - Talosanomat
  1. Hienoa, kun sohaisit! Kiitos Jenni ihanista sanoistasi blogissa ja hyvästä kirjoituksesta. :) Teillä on paljon persoonallisuutta, rakastan esimerkiksi skandinaavisuuden ja itämaisen maton kontrastia. <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s