Pehmeitä unia ja ajattomia sisustustotuuksia

homevialaura_4377

Sunnuntaihuomenta! Jos nyt olisi uusivuosi, lupaukseni olisi vaihtaa tyynynliinoja useammin. Kai saman voi luvata 74 päivää myöhässä.

homevialaura_4173

Tyynyliinathan pitäisi vaihtaa jopa viikon, vähintään parin välein. Se on samalla tilaisuus kokeilla mix and match -petausta eriväristen ja -merkkisten tekstiilien kesken.

homevialaura_4229

Meillä on lähes aina sängyssä valkoiset pellavalakanat. Välillä petauksessa vierailee myös hiekanvärisiä tyynyjä, joten uusiksi vaihtotyynynpäällisiksi sopivat hyvin tummanharmaat. Sain Balmuir-pellavatyynynpäälliset blogin kautta, kiitos!

homevialaura_4261

Balmuirin tyynynliinat tulevat kauniissa pellavapusseissa, mikä tekee niistä myös ihania lahjoja antaa vaikka yksittäin lakanakokoelman kerryttämiseksi. Pusseille löytyy varmasti käyttöä kodin säilytyksessä ja matkustaessa ainakin tällaiselta järkkäilyfriikiltä.

homevialaura_4282

Tällä hetkellä yöpöydällä on luettavana ystävältä lainassa oleva sisustusarkkitehti Hanni Koroman, toimittaja Sami Sykön ja kuvaaja Jaanis Kerkiksen kirja Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin. Kirja vaikuttaa erittäin lupaavalta, klassikolta, joka on ehkä saatava omana kappaleena pysyvästi kirjahyllyyn.

homevialaura_4217

Hannimainen tyyli osuu täydellisesti tämänhetkiseen mielentilaani. Nyt puhuttelee yksinkertaistaminen, harmonia, luonnollisuus, persoonallisuus, ajattomuus, pehmeys ja lämpö. Kansi on juuri niin kaunis kuin kirjalta sopii odottaa.

homevialaura_4159

Erityisesti makuuhuoneen on oman sisustusfilosofiani mukaan oltava seesteinen, kaikki muu tietäisi painajaisia. Niin kuin kirjassa erään makuuhuoneen kohdalla sanotaan: Tavaraa on vähän, mikä luo vaikutelman hiljaisuudesta, rauhasta ja levosta.

6 kommenttia artikkeliin ”Pehmeitä unia ja ajattomia sisustustotuuksia

  1. Ihanan kutsuvalta näyttää. Pitäisi itsekin testata noita Balmuireista, olen niistä niin haaveillut. Onko obskusta ollut iloa, oletko jo ennättänyt sitä käytellä? Ainakin kuvat on kauniita!

    1. Kiitos Anne! Tykkäisit varmasti Balmuirin pellavista. Objektiivista on ollut iloa, kiitos! Tykkäsin erityisesti kuvata sillä käsilaukun sisältö -postauksen kuvat, kun objektiivilla sai kunnolla syväterävyyttä lähikuviin (http://homevialaura.com/2015/03/07/klassikkopostaus-kasilaukun-sisalto/). Menin nyt kuitenkin tilaamaan Canoniin Sigman 17-50 mm F2.8 nykyisen kittilinssin tilalle, vaikka uskon kyllä teidän monen ylistyksen Olympuksen minijärkkäriin liittyen. :) Minijärkkärin lainaamisen/hankkimisen/opettelemisen aika tulee varmasti jossain vaiheessa myöhemmin. Huikkaa, jos tiedät, että joku helsinkiläinen on tulossa Turkkuseen, niin muistan palauttaa obskun kuriirilla (sillä välin nautin vielä lähisten kuvaamisesta). Ihanaa viikonloppua sinne!

  2. Vakkarilukijasi tässä hei :) Onko sinulla suositella ulkomaisia sisustusblogeja, joita seuraat ja jotka ovat hyvin sinun tyylisiäsi? Olen katsonut nuo sivupalkin kotimaiset vastineet eikä mikään niistä ole yhtä inspiroiva kuin sinun blogisi. Toinen kysymykseni kuuluu: minkä kokoinen Balmuirin lyhtysi on? Oletanko oikein, että M? Kiitos vastauksista!

    1. Moi vakkarilukijalle, kiitos kun olet linjoilla! Ja kiitos sanoistasi, olen todella otettu kohtelisuudesta. Tiedätkö, liittyen ulkomaisiin blogeihin minulla ei ole vastausta. Olen aina ollut kiinnostunut kansainvälisistä tuulista, luen ulkomaisia lehtiä ja inspiroidun muiden maiden tyyleistä Pinterestissä, mutta ulkomaisia blogeja en jostain syystä seuraa vakiolukijana lainkaan. Ehkä siitä sitten kuitenkin puuttuu se jokin samaistuminen ja henkilökohtaisuus, eikä tyylikään niissä ihan täysin sitten vastaa omaani. Pahoittelut! Jos kuitenkin löydät helmiä, otan mielelläni vinkit vastaan. Toiseen kyssäriin osaan vastata: Balmuir-lyhtyni koko on M. :) Ole hyvä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s