Kevätsiivousta ja vaatehuoltoa

homevialaura_5983

Ihana hirveä kevätsiivous. Ajatus nurkkien nuohoamisesta on toisaalta puhdistava ja innostava, mutta jos nyt ihan totta puhutaan, onhan ihmisellä parempaakin tekemistä kuin hillua pölyhuiskan varressa. Nykypäivän marttana motivoin itseäni The Laundress New York -tuotteilla.

homevialaura_6015

Ikkunoiden pesua välttelen vielä, mutta kylppärin suihkukaapin kalkkitahrat saavat tässä rytäkässä kyytiä. Olen tuskaillut asian kanssa loputtomiin, kokeillut monia eri aineita ja rukoillut apua Googlesta, kunnes tajusin kokeilla Akron Taikasientä. Yksikään fysiikan Nobel ei tunnu enää miltään, kun ihmiskunnassamme on henkilö, joka on keksinyt Taikasienen. Taikasieni on ainoa, joka on tepsinyt paitsi suihkuseiniin myös tiskialtaan pinttyneisiin tahroihin ja Eames DSR -tuolien sormenjälkiin. Ylistän!

homevialaura_6001

Keväthuoltoon kuuluu myös kasmirneuleiden laittaminen talviteloille, vaikka huivien kautta jatkan vielä. Helppohoitoiselle kasmirille riittää tuuletus käytön jälkeen, mutta sesongin vaihtuessa haluan pestä neuleet, jotta ne on raikas ottaa käyttöön taas syksyllä. Pesemiseen käytän villalle tarkoitettua pesuainetta ja hellävaraista käsinpesuohjelmaa ilman linkousta. Kuivaan neuleet vaakatasossa venymisen estämiseksi ja lopuksi poistan nypyt Arelan kasmirkammalla.

homevialaura_6061

Hei hei! Ei tule hetkeen neuleita ikävä, vaikka oikeasti varmaan tuleekin. Kun on kasmirneuleisiin tottunut, ei osaa käyttää enää muita (parempi, etten ainakaan sano sanaakaan akryylista). Pärjään hyvin vain kahdella neuleella, mutta mustan ajattelin vielä hankkia harmaan ja nuden neuleen kaveriksi. Säilytän kenkien- ja vaatteidenhuoltotuotteet shoe polish -laatikossa. Arsenaaliin kuuluu myös OBH Nordican nypynpoistaja, joka on mainio kasmiria vähemmän herkille materiaaleille.

4 kommenttia artikkeliin ”Kevätsiivousta ja vaatehuoltoa

  1. Taikasientä parempi vaihtoehto on Universal Stone, jolla saa puhdistettua KAIKKI tahrat! Ei ole vielä tullut vastaan tahraa tai pinttymää, joka ei Universal Stonella lähtisi puhtaaksi :). Taikasientä käytän itsekin silloin tällöin, mutta olen kuullut sen kuluttavan pintoja, joten siksi sen käyttö on jäänyt vähemmälle.

    1. Voiko tässä maailmassa olla mitään Taikasientä parempaa? Olen siihen niin rakastunut, että en pysty vaihtamaan sitä muihin, mutta uskon suositustasi ja laitan myös Universal Stonen korvan taakse. :) Kiitos paljon vinkistä! Se on kyllä todella huojentavaa, että markkinoilla on näin toimivia siivouskeksintöjä. Perus pesuaineesta ja rätistä ei tule kuin vihaiseksi, jos vastassa on pinttyneet ja vaikeat tahrat.

  2. Hyviä vinkkejä, kiitos! Taikasientä käytän moneen itsekin, en vaan ollut tajunnut kokeilla suihkukaappiin. Inhoan jälkiä metallissa, esim. metallisessa talouspaperitelineessä ja vessapaperin telineissä, niiden pyyhintään olen käyttänyt taikasientä, samoin keraamisen lieden puhdistukseen.

    1. Kiva jos vinkeistä oli hyötyä, ole hyvä! Sanos muuta, jäljet metallipinnoissa eivät ole herkkua katsella. Mekin saimme vihdosta viimein metallisen keittiönaltaan putipuhtaaksi Taikasienellä, kun mikään muu temppu ei aikaisemmin tepsinyt. Suihkuseinät olivat tosiaan toinen murheenkryyni. Lähes itkin onnesta, kun lasiseinien pinttyneet pesuainejämät ja kalkit alkoivat irrota Taikasienellä. Ei sitten tarvinnutkaan hälyyttää ammattisiivooja-armeijaa paikalle. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s