Viiskulman kaunis koti

homevialaura_6715

Se tunne, kun astut jugendtalossa olevaan kotiin, joka kylpee valossa ja jossa on valkoiset lautalattiat, isot ikkunat, näyttävä huonekorkeus ja kaksi kakluunia…

homevialaura_6726

Kas, tulin samalla luetelleeksi oman unelmakodin tunnusmerkit. Unelma vastarakennetusta omakotitalosta elää sitkeänä suomalaisten keskuudessa, mutta itse en ole koskaan kokenut ajatusta omakseni. Sen sijaan heikkouteni on vanhat kerrostalot. Niiden tunnelmaa ei voita mikään.

homevialaura_6729

Tässä kodissa asuva onnellinen ryökäle on Viiskulman Ulla (peilistä tosin heijastuu toinen asennemedialainen, Get fit, stay healthy -blogin Aino). Jos saisin tällaisen helmen käsiini, tekisin juuri niin kuin Ulla: raikastaisin ilmeen vaalean moderniksi kuitenkin ehdottomasti talon vanhaa henkeä kunnioittaen ja vaalien.

homevialaura_6741

Näin kauniissa kodissa oli todella inspiroivaa vierailla ja halusin poimia parhaita paloja teillekin, varsinkin, kun olette toivoneet kotivierailuja.

homevialaura_6712

Tämä nappisilmä ei ole Onni, vaan myös kyläilemässä ollut Luukkuja-blogin Vienan Milo. Sisustukseen sopiva hänkin ja muutenkin maailman hurmaavin höppänä, joka herrasmiehenä hukutti kaikki leidit tuhansiin pusuihin.

homevialaura_6783

Te, jotka tiedätte Ullan kodin ja tyylin, saatatte tässä kohtaa hieman ihmetellä. Aivan oikein, Viiskulman sisustus on oikeasti herkullisen värikäs, oikea karkkikoti. Värikkyyttä ja vapputunnelmia näette seuraavassa postauksessa. Tähän halusin poimia parhaita paloja oman tyylini näkökulmasta, neutraalinväristen lasien läpi.

homevialaura_6751

Mukana kulki lauantaina, kuten yleensäkin, Lauren Ralph Lauren -laukku ja Balmuir Helsinki -huivi isoimmassa koossa 100×200 cm (saatu blogin kautta). Maailman pehmein kasmirhuivi on kasvanut kaulaani kiinni, koska se sopii kaiken kanssa ja on jo useasti pelastanut palelijan. Auki levitettynä huivi on kuin peitto, joka ajaa kotiin unohtuneen neuletakin virkaa.

homevialaura_6719

Kyläilyn jälkeen teki vähän tiukkaa palata omaan 70-luvun kerrostaloon. Onneksi voi unelmoida ja haaveeni ehdottomasti onkin vielä joskus asua vastaavassa Helsingin helmessä. Kiitos ihanalle Ullalle koti-inspiraatiosta!

8 kommenttia artikkeliin ”Viiskulman kaunis koti

  1. Todella nättejä kuvia ja kivoja yksityiskohtia. Hauska idea kurkistaa toiseenkin kotiin! Täältä sun blogista löytää aina vaan uutta inspiraatiota. Kivaa vappua, Laura!

    1. Oli tosi hauskaa tehdä kotivierailupostaus. Toivotaan, että jatkossa tulisi lisääkin vastaavia mahdollisuuksia. Kiitos Tiina ihanista kehuista ja samat sanat – olet loputon ruokainspiraation lähde. :) Kivaa ja kuplivaa vappua sinnekin!

  2. Täällä toinen, joka ei myöskään oikein ymmärrä omakotitalon hienoutta. Vanhat kerrostalot, ne sen sijaan ovat jotain! Omaa asuntoa etsiessä kriteerit olivat myös hyvin vastaavanlaiset kuin nuo luettelemasi: vanha kivitalo, valkoiset lankkulattiat, leveät ikkunalaudat, korkea huonekorkeus. Ja vaikka muut eivät uskoneet, että ikinä onnistuisin sellaisen löytämään, niin kuitenkin onnistuin, enkä voisi tyytyväisempi olla! Ja Viiskulman koti on aivan syötävän ihana! <3

    1. Tavallaan ymmärrän hyvin omakotitalojen suosion: eihän ajatus omasta pihasta ja isoista neliöistä huonolta kuulosta! Se ei vain ole kaikkia meitä varten. :) Oih! Et nyt ole tosissasi, että sinäkin brutukseni asut tuollaisessa unelmakodissa Ullan lisäksi. Leveät ikkunalaudat – ne unohdin! Ehdottoman tärkeä osa unelmakodin ominaisuuslistaa. Täytyykin tulla kurkkimaan sinne mahdollisia sisustuspostauksia. Hauskaa vappua!

  3. Päivitysilmoitus: Toisen silmin | 5kulma
  4. Kääk mitä ihanuuksia näänkään, lattiat, kakluuni, valo.. tahdon! Sitähän rakastuisi joka kerta uudelleen kotiin tullessaan <3

    1. No niinpä! Väitän ihan samaa, että kodista hullaantuisi joka päivä uudestaan. Voi niitä onnekkaita, jotka asuvat näissä puitteissa, vanhojen talojen kuume nousii taas niin korkeaksi. ;) Onnellisia odotuspäiviä sinne! <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s