Avokeittiön sisustus

homevialaura_keittiö_1
homevialaura_keittiö_2
homevialaura_keittiö_3
homevialaura_keittiö_4
homevialaura_keittiö_5
homevialaura_keittiö_6
homevialaura_keittiö_7
homevialaura_keittiö_8
homevialaura_keittiö_9Muiden huone-esittelyjen jatkeeksi on korkea aika kurkistaa köökkiin.

Tarina ja kattopalkit kertovat, että asunnossa oli ennen ahdas erilliskeittiö. Onneksi meitä edeltävät asukkaat tekivät likaisen työn puolestamme ja remontoivat tilasta avokeittiön. Ehkä tärkein kriteeri pientä kolmiota etsiessämme olikin avara avokeittiö-olohuoneyhdistelmä.

Kiitän edellisiä asukkaita myös keittiövalinnoista. Domuksen valkoiset mattaovet, kromiset vetimet, tammen värinen laminaattitaso ja harmaat välitilan laatat sopivat meille mainiosti.

Olisinko valinnut tismalleen samat? En. Unelmoinko nipoina päivinä keittiörempasta? Kyllä. Ilme on kuitenkin oikein ok, ja olisihan se ollut täysin turhamaista ja järjetöntä remontoida näin siisti keittiö vuodelta 2008.

Täällä on kitattu kahvia, pyöritelty sushia, haudutettu patoja, availtu viinipulloja, kestitty vieraita ja juostu jääkaapilla kohta kahden vuoden ajan – aika totisesti rientää. Ruokailuryhmästä voi lukea täältä.

27 kommenttia artikkeliin ”Avokeittiön sisustus

  1. Niin kauniita kuvia ja kaunis blogi! Itse just tänään mietin, että meidän New York -taulu kaipaisi ehkä jonkun pienemmän taulun alleen. Hyvin näyttää toimivan ainakin tuon Pariisin kanssa.

    1. Moi Hanna ja kiitos paljon! Olen tykännyt paljon tuosta kaksikosta. Mietin jopa koko seinän täyttämistä taulukollaasilla ympäröimään televisiota, mutta saas nähdä. ;) New York -kartta on niin mahtava myös! Rakastan noita tauluja yli kaiken, vaikka ne nykyään näkyvät vähän kaikkialla.

  2. Ihanalta näyttää,tasapainoinen kokonaisuus pienillä yksityiskohdilla maustettuna.Mm. tuo ihana kori ikkunalaudalla ja taulut! Mikä tuo Pariisi-taulun alla oleva on?Mattavalkoiset kaapit täällä haavelistalla. Onko ne työlästä pitää puhtaana? Jääkö esim. sormenjälkiä helposti?

    1. Kiitos, Ellen! Taulu ja korit ovat omiakin lemppareita. Alempi taulu on Amos Andersonin taidemuseon kaupasta ostettu juliste, joka maksoi aikanaan peräti 1,60 € – mahtava löytö siis. Kori taas on Tikaun. Mattavalkoiset kaapit tulevat kieltämättä vähän epäsiistin näköiseksi, mutta ei pahasti, varsinkin jos on vetimet, niin sormenjälkiä jää vähemmän oviin. Vika voi kyllä olla siivoojassakin. Olen vähän laiska hinkkaamaan pintoja, vaikka muuten olen järjestelyfriikki. ;) Valitsisin itsekin todennäköisesti mattaovet, jos remppaisimme keittiön, eli mitenkään ylitsepääsemätön ongelma ei mielestäni ole.

  3. Pidän tosi paljon teidän keittiöstä! Minäkin havittelin vaaleaa lattiaa ja silloin olisin valinnut juurikin tuollaisen puutason. Miekkonen ei vaalean lattiaan suostunut, joten en minäkään sitten halunnut kahta eri väristä puuta lattiaan ja työtasoon. Miten saat orkideankin kukkimaan noin kauniisti :)

    1. Kiitos paljon, olen ilahtunut! Puulattian mätsääminen puutasoon (tai vastaavaan laminaattiin) on kyllä ihan oma taiteenlajinsa – ymmärrän hyvin, ettet halunnut kahta eri sävyä. Onneksi kaunis, kokonaisuuteen sopiva keittiö voi syntyä aika erilaisilla yhdistelmillä. Jestas, miten upean muodonmuutoksen teidän keittiö koki 80-luvulta tähän päivään!

      Otin nämä kuvat jo jokin aika sitten. Arvaa missä jamassa orkidea nyt on? Kaikki kukat tippuneet ja kuolleet, eikä uusia kukintoja ole todellakaan näkyvissä :D

  4. Moi Laura! Hyvältä näyttää, nuo puiset ja puunväriset yksityiskohdat lämmittävät tilaa hienosti.

    1. Kiitos Tuija ja kiva, jos keittiö sopii silmääsi! Olen tismalleen samaa mieltä, että lämpöä tarvitaan, sitä olen halunnut tuoda myös Tikaun korilla ja ruskeilla kehyksillä. Jos saa vähän kuitenkin nipottaa, tuo kyseinen laminaattitaso on aika muovisen näköinen (kaikki laminaattitasot eivät mielestäni ole), mutta kelpaa oikein hyvin ja on helppohoitoinen. ;)

  5. Aivan ihana keittiö! Tuo musta välitilan laatta toimii tosi hyvin, ja on ehkä myös hieman epätavallinen? Tosi kiva kokonaisuus!

    1. Kiitos, Sofia! Välitilan laatta on oikeastaan harmaa, mutta tumma kuitenkin. Tykkään sen tuomasta kontrastista ja ryhdikkyydestä, vaikka saattaisin itse remontoida ihan koko valkoisen keittiön. Hyvin täällä kuitenkin viihdytään ja tumma välitila antaa aika paljon bolognesekastikkeen roiskeita anteeksi. ;)

    1. Eikä, apua, miten onkin samanlainen! Ovatkohan meidän entiset asukkaat asuneet myös teillä. :D Kaunista on teilläkin! Kuten sanoit, neutraali toimii aina, vaikka valinnat eivät aivan omia suosikkeja olisikaan. Valkoisesta tasosta haaveilen minäkin. Tuskin vaihdetaan tähän asuntoon, mutta jos joskus rempataan seuraavan asunnon keittiö. Teidän keittiössä tykkään erityisesti vetimettömistä yksinkertaisista ovista – tyylikästä!

    1. Ciao bella! No hyvä jos näyttää multa, vaikkei olekaan ihan täysin mua, vaan vanhojen asukkaiden valintoja. ;) Asunnossa oli ennen aika tunkkaisen ruskea laminaatti. Se, että vaihdoimme lattian vaaleaksi, sai keittiönkin näyttämään huomattavasti freesimmältä.

  6. Heeei, vähän höntti kysymys, mutta mitä fonttia käytät blogissasi? Se on ihanan ”koruton”, jos niin voi fontista sanoa (: Olen melko uusi lukija ja nautin kovasti inspiroivista kuvistasi.

    1. Moi! Ei ollenkaan höntti kysymys, typografia on hyvin tärkeä ja korostuu entisestään, kun ulkoasu on muuten minimalistinen. :) Blogin teema on Blogum, otsikon fontti Raleway ja tekstin fontti FF Dagny. Kiitos mukavasta kommentista ja kiva, kun olet löytänyt lukemaan!

Jätä kommentti